Krentenbrood wentelteefjes
Kerststol, paasstol of krentenbrood over? Maak er heerlijke wentelteefjes van! Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 6 stuks
Ingredienten
- 300 milliliter melk
- 6 sneetjes krentenbrood
- 1 theelepel kaneel
- 1 scheutje olijfolie
- 1 ei
- 1/2 theelepel vanille extract
- poedersuiker om te strooien
Bereidingswijze
- Meng in een kom de melk, ei, kaneel en vanille extract tot een geheel
- Verhit de olie in een koekenpan
- Leg een sneetje brood in het melkmengsel en laat het brood zich volzuigen. Draai het brood in het mengsel om zodat beide kanten goed zijn voorzien van het melkmengsel en het brood zacht wordt
- Bak het brood aan beide kanten goudbruin in de pan
- Bestuif het brood met poedersuiker en geniet!
Tips
Glutenvrij: gebruik hiervoor glutenvrij rozijnenbrood van bijvoorbeeld Damhert
Lactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, amandelmelk is in dit gerecht aan te raden
Veganistisch: vervang het ei door een theelepel maïzena of xanthaangom. Meng dit alvorens met een klein beetje melk door, voor je het bij het beslag goot, anders gaat het klonteren.
Stoofpeertje erbij? Zie hier het recept: