Kerststol, paasstol of krentenbrood over? Maak er heerlijke wentelteefjes van! Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd10min
Totale tijd20min
Hoeveelheid 6stuks
Ingredienten
300millilitermelk
6sneetjeskrentenbrood
1theelepelkaneel
1scheutje olijfolie
1ei
1/2theelepelvanille extract
poedersuikerom te strooien
Bereidingswijze
Meng in een kom de melk, ei, kaneel en vanille extract tot een geheel
Verhit de olie in een koekenpan
Leg een sneetje brood in het melkmengsel en laat het brood zich volzuigen. Draai het brood in het mengsel om zodat beide kanten goed zijn voorzien van het melkmengsel en het brood zacht wordt
Bak het brood aan beide kanten goudbruin in de pan
Bestuif het brood met poedersuiker en geniet!
Tips
Glutenvrij: gebruik hiervoor glutenvrij rozijnenbrood van bijvoorbeeld DamhertLactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, amandelmelk is in dit gerecht aan te radenVeganistisch: vervang het ei door een theelepel maïzena of xanthaangom. Meng dit alvorens met een klein beetje melk door, voor je het bij het beslag goot, anders gaat het klonteren. Stoofpeertje erbij? Zie hier het recept: