Gepofte aubergine met couscous

Gepofte aubergine met couscous, walnoten en yoghurtsaus
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10 min
Kooktijd1 uur 10 min
Totale tijd1 uur 20 min
Gang: Main Course
Keuken: Mediterranean
Hoeveelheid 2 personen

Ingredienten

  • 160 gram couscous
  • 100 gram geitenkaas
  • 50 gram walnoten
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt 0% vet
  • 4 takjes basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 aubergines
  • 2 sjalotten
  • 1 snufje zout en peper
  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Meng in een bakje 4 eetlepels olijfolie met 1 uitgeperst teentje knoflook, snufje zout en peper en de fijngesneden basilicum
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de aubergine half in, niet helemaal door het midden en trek een beetje uit elkaar. Plaats de aubergines in een ovenschaal. Bestrijk de aubergines met het olijfolie mengsel en plaats de aubergines in het midden van de oven. Pof de aubergines in een uur gaar
  • Na circa 40 minuten kun je aan de slag met de rest. Kook circa 500 milliliter water. Doe de couscous in een schaaltje en voeg het water toe tot circa 1 centimeter boven de couscous. Laat vervolgens circa 5 minuten staan, dan is de couscous gaar
  • Schil ondertussen de ui en snijd in ringen. Verhit een pan met een scheutje olijfolie en voeg de ui samen met de walnoten toe en bak lichtbruin
  • Maak de saus door in een kom de yoghurt met 2 eetlepels olijfolie en een snufje zout en peper te mengen
  • Verdeel de couscous over twee borden, plaats de aubergines in het midden van de couscous. Verkruimel de geitenkaas over de borden en verdeel de ui en walnoten over de borden. Schenk circa 2 tot 3 eetlepels van de saus over de borden en enjoy!

Tips

Glutenvrij: vervang de couscous door quinoa
Lactosevrij/Veganistisch: vervang de yoghurt door soja yoghurt en de geitenkaas door Griekse kaas van bijvoorbeeld Violife

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish