Couscous met kip en indische kruiden
Heerlijke zomerse couscous salade met kip, tomaat, komkommer en indische kruiden. Het is ook nog eens snel klaar! Wat wil je nog meer?Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 2 personen
Ingredienten
- 200 milliliter warm water gekookt
- 200 gram couscous
- 50 gram zongedroogde tomaten
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 snufje zout en peper
- 1 theelepel garam masala
- 1 eetlepel mayonaise half vol
- 1 kipfilet
- 1 eetlepel olijfolie extra om te bakken
- 1/2 komkommer
Bereidingswijze
- Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met een beetje zout en peper. Doe een beetje olijfolie in een pan en bak de kipblokjes bruin en gaar. Als de kip gaar is haal dan de kip uit de pan en doe in een kom
- Snijd de komkommer in in vieren en vervolgens in plakjes (zodat je kwartjes komkommer krijgt) en de zongedroogde tomaat in kleine stukjes. Voeg de groente bij de kip en hussel even door
- Meng in een kom de yoghurt, olijfolie, snufje zout en peper en de mayonaise tot een sausje
- Kook het water. Doe de couscous in een andere kom en voeg de garam masala en een snufje zout toe. Schenk vervolgens het water erbij, roer even door zodat de kruiden goed zijn vermengd en laat vervolgens even staan tot het water is opgenomen door de couscous
- Als de couscous is gaar is schep dan de helft van de couscous op een bord. Vervolgens daar overheen de helft van het groente kip mengsel en twee eetlepels dressing. Je gerechtje is klaar! Smullen maar!
Tips
Glutenvrij: gebruik hiervoor glutenvrije couscous van bijvoorbeeld peak's
Lactosevrij: vervang de yoghurt door soja yoghurt zonder smaakje en voeg een theelepel citroensap toe
Vegetarisch: vervang de kip voor gebakken tofu of feta. Bij fetta hoef je de feta niet te kruiden met zout en peper
Veganistisch: zie lactosevrij en vegetarisch en vervang de mayonaise door veganistische mayonaise. Mocht je voor feta willen kiezen, kies dan de veganistische feta van Violife.