Churros

Heerlijk knapperige churros met kaneelsuiker
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch
Bereidingstijd20 min
Kooktijd5 min
Totale tijd25 min
Gang: Snack
Hoeveelheid 6 porties

Ingredienten

  • 150 milliliter kraanwater
  • 125 gram bloem
  • 50 gram roomboter
  • 20 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 liter zonnebloemolie
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 snufje zout

Benodigdheden

  • spijtzak met spuitmond met kartels
  • frituurpan of pan met dikke bodem
  • keukenpapier

Bereidingswijze

  • Verhit de olie of de frituurpan tot 180 graden
  • Doe in een pannetje de boter, het zout en het water en verhit op een laag vuur tot de boter is gesmolten
  • Voeg vervolgens de bloem toe en roer door elkaar tot het een bal vormt en niet meer aan de pan plakt
  • Voeg vervolgens een voor een de eieren toe en meng tot het ei is opgenomen voor je het tweede ei toevoegt. Doe daarna het mengsel in een spuitzak
  • Indien je voor een gewone pan kiest, controleer dan of de olie op temperatuur is door een klein beetje beslag in de pan te doen. Als het gelijk gaat sudderen en redelijk snel lichtbruin begint te kleuren, is de olie op temperatuur. Spuit met de spuitzak slierten in de olie en knip het beslag met een schaar om de circa 10 centimeter af. Bak de churros in circa 4-5 minuten goudbruin en laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier
  • Meng op een bord de suiker en de kaneel door elkaar. Als de churros zijn uitgelekt, rol ze dan door de kaneelsuiker en daarna kun je ze opeten. 
    Churros

Tips

Ook lekker met gesmolten chocolade om in te dippen
Glutenvrij: vervang de bloem door boekweitmeel 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish