Heerlijk knapperige churros met kaneelsuikerGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch
Bereidingstijd20min
Kooktijd5min
Totale tijd25min
Gang: Snack
Hoeveelheid 6porties
Ingredienten
150milliliterkraanwater
125grambloem
50gramroomboter
20 gramsuiker
2eieren
1literzonnebloemolie
1theelepelkaneel
1snufjezout
Benodigdheden
spijtzak met spuitmond met kartels
frituurpan of pan met dikke bodem
keukenpapier
Bereidingswijze
Verhit de olie of de frituurpan tot 180 graden
Doe in een pannetje de boter, het zout en het water en verhit op een laag vuur tot de boter is gesmolten
Voeg vervolgens de bloem toe en roer door elkaar tot het een bal vormt en niet meer aan de pan plakt
Voeg vervolgens een voor een de eieren toe en meng tot het ei is opgenomen voor je het tweede ei toevoegt. Doe daarna het mengsel in een spuitzak
Indien je voor een gewone pan kiest, controleer dan of de olie op temperatuur is door een klein beetje beslag in de pan te doen. Als het gelijk gaat sudderen en redelijk snel lichtbruin begint te kleuren, is de olie op temperatuur. Spuit met de spuitzak slierten in de olie en knip het beslag met een schaar om de circa 10 centimeter af. Bak de churros in circa 4-5 minuten goudbruin en laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier
Meng op een bord de suiker en de kaneel door elkaar. Als de churros zijn uitgelekt, rol ze dan door de kaneelsuiker en daarna kun je ze opeten.
Tips
Ook lekker met gesmolten chocolade om in te dippenGlutenvrij: vervang de bloem door boekweitmeel