Chocolademelk met marshmallows
Niets is lekkerder op een koude winterdag dan warme chocolademelk met marshmallows
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch
Hoeveelheid 2 kopjes
Ingredienten
- 400 milliliter melk
- 150 gram pure chocolade
- 4 marshmallows
- 2 satéprikkers
Bereidingswijze
- Verwarm de melk en 100 gram chocolade in een pannetje tot het chocolademelk wordt
- Smelt de andere 50 gram van de chocolademelk in een schaaltje in de magnetron op 600 watt circa 1 minuut. Roer halverwege. Indien nog niet goed gesmolten, doe je het nog iets langer
- Prik twee marshmallows op een satéprikker en brand de marshmallows met een gasaansteker of boven het fornuis (als je gas hebt) tot die lichtbruin en een beetje zacht is geworden. Strijk vervolgens met een lepel de gesmolten chocolade er overheen
- Schenk de chocolademelk in twee kopjes en leg de marshmallows boven op het kopje. Genieten maar!
Tips
Lactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk, bijvoorbeeld amandelmelk