Chocoladecake met walnoten
Luchte chocoladecake met walnotenGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 25 plakjes
Ingredienten
- 200 gram boter
- 150 gram bloem
- 150 gram suiker
- 100 gram walnoten
- 50 gram chocolade druppels
- 50 gram cacao poeder
- 4 eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 1 snufje zout
Benodigdheden
- cakevorm 25 cm
- bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier
- Hak met een mes de walnoten in grove stukken
- Meng in een kom de boter en de suiker tot een glad beslag. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe en meng tot een luchtige massa. Voeg vervolgens de bloem en de cacao toe. Meng alles nogmaals door tot een glad beslag
- Voeg de chocolade druppels en de walnoten toe aan het beslag en roer deze er gelijkmatig doorheen
- Schenk het beslag in de bakvorm en plaats de cake in het midden van de oven. Bak de cake in circa 30 minuten gaar. Controleer met een sateprikker of het beslag droog is. Zo niet, laat de de cake dan nog even in de oven staan. Controleer om de 5 minuten. Als de cake klaar is, laat het dan afkoelen voor je de cake aansnijd. Smullen maar!
Tips
Glutenvrij: vervang de bloem door amandelmeel en halveer de hoeveelheid suiker
Lactosevrij: gebruik plantaardige boter
Veganistisch: zie lactosevrij en vervang het ei door 200 milliliter amandelmelk en voeg 25 gram meer meel toe