Luchte chocoladecake met walnotenGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15min
Kooktijd30min
Totale tijd45min
Gang: Snack
Keuken: American
Hoeveelheid 25plakjes
Ingredienten
200gramboter
150grambloem
150gramsuiker
100gramwalnoten
50gramchocolade druppels
50gramcacao poeder
4eieren
1 theelepelvanille extract
1snufjezout
Benodigdheden
cakevorm 25 cm
bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier
Hak met een mes de walnoten in grove stukken
Meng in een kom de boter en de suiker tot een glad beslag. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe en meng tot een luchtige massa. Voeg vervolgens de bloem en de cacao toe. Meng alles nogmaals door tot een glad beslag
Voeg de chocolade druppels en de walnoten toe aan het beslag en roer deze er gelijkmatig doorheen
Schenk het beslag in de bakvorm en plaats de cake in het midden van de oven. Bak de cake in circa 30 minuten gaar. Controleer met een sateprikker of het beslag droog is. Zo niet, laat de de cake dan nog even in de oven staan. Controleer om de 5 minuten. Als de cake klaar is, laat het dan afkoelen voor je de cake aansnijd. Smullen maar!
Tips
Glutenvrij: vervang de bloem door amandelmeel en halveer de hoeveelheid suikerLactosevrij: gebruik plantaardige boterVeganistisch: zie lactosevrij en vervang het ei door 200 milliliter amandelmelk en voeg 25 gram meer meel toe