Brownies

Wat is er nou lekkerder dan brownies met walnoten?
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10 min
Kooktijd20 min
Totale tijd30 min
Gang: Snack
Keuken: American
Hoeveelheid 16 stuks

Ingredienten

  • 125 gram pure chocolade
  • 120 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • 100 gram walnoten
  • 60 gram boter
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 20 gram cacao poeder
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel stroop
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel bakpoeder

Benodigdheden

  • bakpapier
  • vierkante bakvorm circa 20x20 centimeter

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en bedek de bakvorm met het bakpapier
  • Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een pan. Verwarm dit samen met de boter, suiker en de stroop tot alles vloeibaar is geworden. Laat het vervolgens afkoelen
  • Klop de eieren luchtig. Spatel vervolgens het chocolade mengsel door de eieren en voeg de het vanille extract toe. Spatel door tot het een geheel wordt. Niet kloppen! Dan wordt het beslag te luchtig en je brownie te droog
  • Spatel vervolgens de bloem, cacao en bakpoeder door het chocolade mengsel tot het een geheel is geworden
  • Hou circa 9 hele walnoten apart en voeg de rest toe aan het beslag en spatel door
  • Schenk het beslag in de bakvorm en leg vervolgens de hele walnoten erop als decoratie
    brownie
  • Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak in 20 minuten gaar
    Brownie

Tips

Tips: Het kan ietsje gezonder door de suiker en stroop te vervangen door honing of ahorn siroop. Hierdoor veranderd wel iets de smaak van de bownie, maar niet minder lekker. 
Glutenvrij: vervang de bloem door glutenvrij zelfrijzend bakmeel
Lactosevrij / Veganistisch : vervang de boter door plantaardige boter en de eieren door bijvoorbeeld 2 bananen. Pureer dan de bananen met een staafmixer. 

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish