Broccolisoep
Een van mijn favoriete snelle gerechten. Broccolisoep! Vult goed en zeer smaakvol! Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 4 personen
Ingredienten
- 100 gram grana padano kaas
- 4 eetlepels crème fraiche
- 1 liter water
- 1 teentje knoflook
- 1 scheutje olijfolie
- 1 snufje zout en peper
- 1 broccoli
- 2 groenten bouillon blokje
- 1 ui
- 1 aardappel
Benodigdheden
- staafmixer
Bereidingswijze
- Schil de ui en snijd de ui in grove stukken. Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit het ui
- Schil ondertussen de knoflook en pers de knoflook uit bij het ui en bak even mee
- Schil in de tussentijd de aardappel en snijd in grove stukken, snijd roosjes van de broccoli en blokjes van de steel van de broccoli (deze kun je namelijk gewoon eten en is zonde om weg te gooien). Voeg de groente tezamen met het bouillon blokje en het water toe aan de pan. Zet de deksel op de pan en laat 20 minuten koken
- Rasp de kaas (als deze niet geraspt is) en voeg na 20 minuten toe aan de soep. Pureer met een staafmixer alles tot een gladde soep. Breng de soep op smaak met zout en peper
- Verdeel de soep vervolgens over 4 kommen en doe in iedere kom een eetlepel crème fraîche. Smullen maar!
Tips
Soep over? Soep kun je goed invriezen om later nog eens op te warmen en te eten
Lactosevrij: vervang de crème fraîche voor lactosevrije roomkaas van bijvoorbeeld Arla.
Veganistisch: zie lactosevrij en laat de kaas weg
Glutenvrij/lactosevrij/veganistisch: LET OP! De meeste bouillonblokjes zijn niet gluten en lactosevrij. Gebruik hiervoor de bouillonbasis van A.Vogel o.a. te koop bij Holland and Barrett.