Een van mijn favoriete snelle gerechten. Broccolisoep! Vult goed en zeer smaakvol! Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd20min
Totale tijd30min
Gang: Soup
Hoeveelheid 4personen
Ingredienten
100gramgrana padano kaas
4eetlepelscrème fraiche
1literwater
1teentjeknoflook
1scheutjeolijfolie
1snufjezout en peper
1broccoli
2groenten bouillon blokje
1ui
1aardappel
Benodigdheden
staafmixer
Bereidingswijze
Schil de ui en snijd de ui in grove stukken. Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit het ui
Schil ondertussen de knoflook en pers de knoflook uit bij het ui en bak even mee
Schil in de tussentijd de aardappel en snijd in grove stukken, snijd roosjes van de broccoli en blokjes van de steel van de broccoli (deze kun je namelijk gewoon eten en is zonde om weg te gooien). Voeg de groente tezamen met het bouillon blokje en het water toe aan de pan. Zet de deksel op de pan en laat 20 minuten koken
Rasp de kaas (als deze niet geraspt is) en voeg na 20 minuten toe aan de soep. Pureer met een staafmixer alles tot een gladde soep. Breng de soep op smaak met zout en peper
Verdeel de soep vervolgens over 4 kommen en doe in iedere kom een eetlepel crème fraîche. Smullen maar!
Tips
Soep over? Soep kun je goed invriezen om later nog eens op te warmen en te etenLactosevrij: vervang de crème fraîche voor lactosevrije roomkaas van bijvoorbeeld Arla. Veganistisch: zie lactosevrij en laat de kaas weg Glutenvrij/lactosevrij/veganistisch: LET OP! De meeste bouillonblokjes zijn niet gluten en lactosevrij. Gebruik hiervoor de bouillonbasis van A.Vogel o.a. te koop bij Holland and Barrett.