Bloemkoolrijst salade met tonijn
Vullende maaltijdsalade van bloemkoolrijst salade met tonijnGlutenvrij | Lactosevrij
Hoeveelheid 4 personen
Ingredienten
- 300 gram bloemkoolrijst of 1 bloemkool
- 300 gram verse tonijn
- 5 eetlepels rijstazijn
- 5 gram zwarte sesamzaadjes
- 3 eetlepels yoghurt
- 2 avocado's
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 komkommer
Benodigdheden
- schone theedoek
Bereidingswijze
- Indien je een hele bloemkool hebt, doe dan eerst de bloemkool in een keukenmachine en maal deze fijn.
- Doe de bloemkoolrijst (zonder olie of boter) in een koekenpan en bak lichtjes aan.
- Doe de bloemkoolrijst in een schone theedoek en knijp het vocht uit de bloemkool. Doe de bloemkool vervolgens in een kom
- Snijd de komkommer en avocado in blokjes en voeg dit bij de bloemkool
- Voeg bij de bloemkool de 3 volle eetlepels yoghurt, de azijn en meng het geheel zodat het een beetje plakkerig wordt
- Verdeel de tonijn in 4 gelijke stukken (circa 75 gram pp). Bak de tonijn in de olijfolie en sojasaus heel kort aan beide kanten zodat de tonijn verkleurt, maar wel rood blijft van binnen
- Verdeel de bloemkoolsalade over 4 borden en leg daarop de stukjes tonijn. Bestrooi met een beetje zwarte sesamzaadjes.
Tips
Lactosevrij: vervang de yoghurt door plantaardige yoghurt van bijvoorbeeld Arla