Bloemkoolpizza
Bloemkoolpizza met beleg naar keuzeGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch
Hoeveelheid 2 personen
Ingredienten
- 300 gram bloemkoolrijst circa 1 bloemkool
- 140 gram tomatenpuree
- 100 gram geraspte kaas belegen (extra om te garneren)
- 1 ei
- beleg naar keuze in dit geval ham en champignons
Benodigdheden
- keukenmachine
- bakpapier
- theedoek
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
- Rasp de bloemkool of hak de bloemkool in een keukenmachine als je een hele bloemkool hebt gekocht. Doe de bloemkoolrijst in een koekenpan en bak het lichtjes tot het vochtig wordt. Doe de bloemkool in een schone theedoek en knijp het vocht uit de bloemkool
- Meng in een kom de bloemkool, geraspte kaas en het ei tot een plakkerig geheel. Verdeel het bloemkooldeeg in twee gelijke delen en maak hiervan een plat rondje op de bakplaat. Bak de bloemkoolbodem in circa 20 minuten in het midden van de oven goudbruin
- Haal de bodem uit de oven en verdeel de tomatenpuree over de twee bodems. Bedek vervolgens naar eigen wens met ingrediënten. In dit geval heb ik gekozen voor stukjes ham en champignons. Mocht je dit ook willen, bak dan even kort de champignons goudbruin voor je ze op de pizza doet. Garneer met nog een beetje kaas en bak vervolgens nog 10 minuten af in de oven.