Bloemkoolpizza met beleg naar keuzeGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd40min
Totale tijd50min
Gang: Main Course
Hoeveelheid 2personen
Ingredienten
300grambloemkoolrijstcirca 1 bloemkool
140gramtomatenpuree
100gramgeraspte kaasbelegen (extra om te garneren)
1ei
beleg naar keuzein dit geval ham en champignons
Benodigdheden
keukenmachine
bakpapier
theedoek
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
Rasp de bloemkool of hak de bloemkool in een keukenmachine als je een hele bloemkool hebt gekocht. Doe de bloemkoolrijst in een koekenpan en bak het lichtjes tot het vochtig wordt. Doe de bloemkool in een schone theedoek en knijp het vocht uit de bloemkool
Meng in een kom de bloemkool, geraspte kaas en het ei tot een plakkerig geheel. Verdeel het bloemkooldeeg in twee gelijke delen en maak hiervan een plat rondje op de bakplaat. Bak de bloemkoolbodem in circa 20 minuten in het midden van de oven goudbruin
Haal de bodem uit de oven en verdeel de tomatenpuree over de twee bodems. Bedek vervolgens naar eigen wens met ingrediƫnten. In dit geval heb ik gekozen voor stukjes ham en champignons. Mocht je dit ook willen, bak dan even kort de champignons goudbruin voor je ze op de pizza doet. Garneer met nog een beetje kaas en bak vervolgens nog 10 minuten af in de oven.