Bananenwafel met geitenkaas en perzik

Ontbijt, brunch of lunch, het maakt eigenlijk niet uit wanneer je het eet, maar de combinatie van hartig en zoet is erg lekker!
Glutenvrij | Vegetarisch
Bereidingstijd15 min
Kooktijd20 min
Totale tijd35 min
Gang: Breakfast
Keuken: American
Hoeveelheid 4 personen

Ingredienten

  • 300 gram bloem
  • 300 milliliter melk
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 bananen
  • 2 perziken
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 snufje zout
  • 1 scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • staafmixer
  • wafelijzer

Bereidingswijze

  • Schil de bananen en pureer twee bananen in een kom met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg vervolgens de bloem, melk, vanille extract, zout en kaneel toe en meng tot een luchtig geheel
    Wafelbeslag
  • Verwarm het wafelijzer en smeer in met olijfolie (je kan hiervoor ook bakspray gebruiken)
  • Schep een grote eetlepel van het beslag in het wafelijzer (niet helemaal vol want het zet nog uit). Bak de wafels in circa 5 minuten goudbruin
    Bananenwafel
  • Snijd de perzik door de helft en draai zodat je beide helften van elkaar kunt scheiden. Haal de pit eruit en snijd de perzik in plakjes. Verkruimel de geitenkaas over de wafels en decoreer met de schijfjes perzik. Eetse!
    Bananenwafel geitenkaas

Tips

Glutenvrij: vervang de bloem door amandelmeel

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish