Bananenwafel met geitenkaas en perzik
Ontbijt, brunch of lunch, het maakt eigenlijk niet uit wanneer je het eet, maar de combinatie van hartig en zoet is erg lekker!Glutenvrij | Vegetarisch
Hoeveelheid 4 personen
Ingredienten
- 300 gram bloem
- 300 milliliter melk
- 100 gram zachte geitenkaas
- 2 bananen
- 2 perziken
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel vanille extract
- 1 snufje zout
- 1 scheutje olijfolie
Benodigdheden
- staafmixer
- wafelijzer
Bereidingswijze
- Schil de bananen en pureer twee bananen in een kom met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg vervolgens de bloem, melk, vanille extract, zout en kaneel toe en meng tot een luchtig geheel
- Verwarm het wafelijzer en smeer in met olijfolie (je kan hiervoor ook bakspray gebruiken)
- Schep een grote eetlepel van het beslag in het wafelijzer (niet helemaal vol want het zet nog uit). Bak de wafels in circa 5 minuten goudbruin
- Snijd de perzik door de helft en draai zodat je beide helften van elkaar kunt scheiden. Haal de pit eruit en snijd de perzik in plakjes. Verkruimel de geitenkaas over de wafels en decoreer met de schijfjes perzik. Eetse!
Tips
Glutenvrij: vervang de bloem door amandelmeel