Aubergine salade

Gegrilde aubergine salade met pijnboompitjes en granaatappel pitjes
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10 min
Kooktijd10 min
Totale tijd20 min
Gang: Salad
Keuken: Italian

Ingredienten

  • 100 gram rucola sla
  • 50 gram granaatappel pitjes
  • 50 milliliter olijfolie
  • 30 gram pijnboompitjes
  • 4 eetlepels yoghurt 0% vet
  • 2 aubergines
  • 1 snufje zeezout en peper

Benodigdheden

  • grillpan of barbecue

Bereidingswijze

  • Was de aubergine en snijd ze in plakken van circa een centimeter breed
  • Smeer de aubergine aan beide kanten in met olijfolie en bestrooi ze met zeezout
  • Verwarm de grillpan of barbecue en leg de aubergines erop. Grill ze een paar minuten aan beide kanten
  • Verhit ondertussen een koekenpan (zonder olie of boter) en bak de pijnboompitjes goudbruin
  • Meng in een kom de yoghurt, 2 eetlepels olijfolie en een snufje zout en peper als dressing
  • Leg de rucola op een bord of schaal, leg hierop de gegrilde aubergines en bestrooi de aubergines met de pijnboompitjes, granaatappel pitjes en de yoghurtdressing. Eetse!

Tips

Lactosevrij: vervang de yoghurt door plantaardige yoghurt zonder smaakje

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish