Aubergine salade
Gegrilde aubergine salade met pijnboompitjes en granaatappel pitjesGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Ingredienten
- 100 gram rucola sla
- 50 gram granaatappel pitjes
- 50 milliliter olijfolie
- 30 gram pijnboompitjes
- 4 eetlepels yoghurt 0% vet
- 2 aubergines
- 1 snufje zeezout en peper
Benodigdheden
- grillpan of barbecue
Bereidingswijze
- Was de aubergine en snijd ze in plakken van circa een centimeter breed
- Smeer de aubergine aan beide kanten in met olijfolie en bestrooi ze met zeezout
- Verwarm de grillpan of barbecue en leg de aubergines erop. Grill ze een paar minuten aan beide kanten
- Verhit ondertussen een koekenpan (zonder olie of boter) en bak de pijnboompitjes goudbruin
- Meng in een kom de yoghurt, 2 eetlepels olijfolie en een snufje zout en peper als dressing
- Leg de rucola op een bord of schaal, leg hierop de gegrilde aubergines en bestrooi de aubergines met de pijnboompitjes, granaatappel pitjes en de yoghurtdressing. Eetse!
Tips
Lactosevrij: vervang de yoghurt door plantaardige yoghurt zonder smaakje