Gevulde koeken
Lekker voor bij de koffie of de thee. Gevulde koeken! Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch
Hoeveelheid 8 stuks
Ingredienten
- 300 gram bloem
- 300 gram suiker
- 165 gram boter
- 150 gram amandelmeel
- 8 amandelen
- 1 snufje zout
- 1 eetlepel water
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 citroen
- 1 ei
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier of vet in met boter
- Meng in een kom 150 gram bloem, 150 gram suiker, bakpoeder, boter, water en een snufje zout en kneed vervolgens tot een deeg
- Boen de citroen schoon en rasp de schil in een kom. Voeg in de kom 150 gram suiker, de amandelmeel en de helft van 1 ei toe en kneed tot een mooi spijs
- Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot circa 2 millimeter dik. Steek hieruit rondjes ter grote van ongeveer 10 centimeter. Gebruik hiervoor een glas of een ronde uitsteek vorm. Steek hier 16 rondjes uit
- Maak van het spijs ronde plakjes van circa 1 centimeter dik en circa 8 centimeter diameter en leg deze op 8 plakjes deeg. Hierdoor blijft rondom circa een centimeter aan deeg over. Bestrijk de randjes met het overgebleven deel van het ei. Leg vervolgens de overige 8 plakjes over het amandelspijs. Druk met een vork rondom de randjes goed aan. Druk vervolgens op iedere koek 1 amandel en bestrijk de koeken met het overgebleven ei
- Plaats de koeken in het midden van de oven en bak ze goudbruin in circa 15 minuten. Lekker voor bij de koffie of de thee!
Tips
Tip: heb je deeg over, verkruimel het deeg en voeg nog een beetje vanillesuiker toe en maak hier nog zandkoekjes van. Doe deze op 180 graden in de oven en bak ze circa 12 minuten.
Glutenvrij: vervang de bloem door glutenvrij meel