Zomer tiramisu

Frisse zomerse tiramisu met sinaasappel en aardbeien
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15 min
Kooktijd15 min
Totale tijd30 min
Gang: Dessert
Keuken: Italian
Hoeveelheid 4 personen

Ingredienten

  • 200 milliliter sinaasappelsap
  • 150 gram aardbeien extra ter decoratie
  • 125 gram mascarpone
  • 125 milliliter slagroom
  • 100 gram suiker
  • 8 plakjes cake
  • 1 eigeel

Benodigdheden

  • 4 kommetjes

Bereidingswijze

  • Leg een plakje cake op de bodem van de kommetjes
  • Schenk een beetje sinaasappelsap over de laagjes cake
  • Snijd de aardbeien in kleine blokjes. Verdeel de aardbeien in twee delen en verdeel de eerste helft aardbeien over de kommetjes
  • Klop de slagroom met de suiker stijf in een kom, totdat je de kom op zijn kop kan houden en er geen slagroom verschuift. Voeg vervolgens het eigeel en de mascarpone toe. Spatel het geheel door elkaar tot een geheel
  • Verdeel het mascarpone mengsel in twee delen. Schep in ieder kommetje een deel van de mascarpone. Herhaal vervolgens de cake, de aardbeien en de mascarpone. Decoreer met aardbeien.

Tips

Glutenvrij: vervang de lange vingers door glutenvrije lange vingers van bijvoorbeeld Schär
Lactosevrij: vervang de slagroom door lactosevrije slagroom van bijvoorbeeld MinusL en de mascarpone lactosevrije roomkaas van bijvoorbeeld Arla
Veganistisch: vervang de cake door digestives van bijvoorbeeld Schär. Vervang de slagroom en de mascarpone door de dikke room uit de kokosmelk van circa 400 milliliter kokosmelk. Laat het kokoswater in de melk zitten en klop de dikke room luchtig met een mixer

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish