Mueslirepen
Gezonden mueslirepen met een hele hoop granen en cranberry's Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 16 stuks
Ingredienten
- 125 gram kokosolie
- 100 gram havervlokken
- 100 gram cranberry's
- 75 gram honing
- 30 gram gepofte quinoa
- 25 gram cashewnoten
- 25 gram amandelen
- 3 eetlepels kokosrasp
- 3 eetlepels chiazaad
- 2 eetlepels sesamzaad
- 3 eetlepels lijnzaad
- 3 eetlepels zonnebloempitten
Benodigdheden
- vierkante bakvorm circa 20x20 centimeter
- bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier
- Verwarm in een pan de kokosolie en de honing en roer door tot een geheel
- Meng in een kom alle granen door elkaar en voeg het warme kokosmengsel toe. Roer vervolgens door tot een kleverige massa
- Doe het granenmengsel in de bakvorm en druk met een tweede bakpapier vel het mengsel stevig aan. Bedek het geheel met bakpapier en zet de bakvorm in het midden van de oven
- Bak de muesli in 20 minuten gaar en verwijder na 10 minuten het bakpapier van de bovenkant van de muesli
- Als de muesli uit de oven komt, laat het dan afkoelen. Snijd vervolgens in repen en bewaar in de koelkast.
Tips
Tip: Het voordeel van mueslirepen is dat je eigenlijk alle noten en zaden er doorheen kunt doen die je zelf lekker vind. Speel vooral met de ingrediënten.
Tip: Het is ook lekker om de repen nadat ze zijn afgekoeld te dippen in een beetje gesmolten pure chocolade, voor een extra twist.
Veganistisch: vervang de honing door ahorn siroop.