Gezonden mueslirepen met een hele hoop granen en cranberry's Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd20min
Totale tijd30min
Gang: Snack
Keuken: American
Hoeveelheid 16stuks
Ingredienten
125gramkokosolie
100gramhavervlokken
100gramcranberry's
75gramhoning
30gramgepofte quinoa
25gramcashewnoten
25gramamandelen
3eetlepelskokosrasp
3eetlepelschiazaad
2eetlepelssesamzaad
3eetlepelslijnzaad
3eetlepelszonnebloempitten
Benodigdheden
vierkante bakvorm circa 20x20 centimeter
bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier
Verwarm in een pan de kokosolie en de honing en roer door tot een geheel
Meng in een kom alle granen door elkaar en voeg het warme kokosmengsel toe. Roer vervolgens door tot een kleverige massa
Doe het granenmengsel in de bakvorm en druk met een tweede bakpapier vel het mengsel stevig aan. Bedek het geheel met bakpapier en zet de bakvorm in het midden van de oven
Bak de muesli in 20 minuten gaar en verwijder na 10 minuten het bakpapier van de bovenkant van de muesli
Als de muesli uit de oven komt, laat het dan afkoelen. Snijd vervolgens in repen en bewaar in de koelkast.
Tips
Tip: Het voordeel van mueslirepen is dat je eigenlijk alle noten en zaden er doorheen kunt doen die je zelf lekker vind. Speel vooral met de ingrediënten. Tip: Het is ook lekker om de repen nadat ze zijn afgekoeld te dippen in een beetje gesmolten pure chocolade, voor een extra twist. Veganistisch: vervang de honing door ahorn siroop.