Spinazie feta falafel salade

Knapperige falafel met spinazie, feta en couscous
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15 min
Kooktijd5 min
wachten1 uur
Totale tijd1 uur 20 min
Gang: Main Course
Keuken: Mediterranean
Hoeveelheid 4 personen

Ingredienten

  • 265 gram kikkererwten uitgelekt
  • 200 gram spinazie
  • 100 gram feta
  • 100 gram couscous
  • 1 scheutje olijfolie extra om te bakken
  • 1 snufje peper en zout
  • 1 komkommer
  • 1 citroen

Benodigdheden

  • keukenmachine

Bereidingswijze

  • Doe de couscous in een bakje en kook circa 300 milliliter water (mogelijk iets meer). Voeg het kokende water toe aan de couscous totdat de couscous circa 1 centimeter onder water staat. Laat de couscous staan tot het water is opgenomen. Roer zo nu en dan door zodat de couscous los komt
  • Doe in een pan een beetje olijfolie en bak 175 gram spinazie tot deze is geslonken
  • Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in de keukenmachine samen met de feta, zout, peper en de spinazie. Rasp de schil van de citroen en voeg dit tevens toe in de keukenmachine. Meng het geheel tot een glad mengsel
  • Roer het kikkererwten mengsel door de couscous tot een geheel. Vorm met natte handen balletjes van circa 4 centimeter en leg ze op een bord. Plaats de falafel vervolgens in de koelkast om op te stijven
  • Rasp de komkommer in de lengte. Verdeel de overige spinazie en de komkommer over de borden en besprenkel met een beetje olijfolie en het sap van de citroen
  • Doe de olijfolie in de pan en bak de falafel aan beide kanten goudbruin. Verdeel vervolgens over de borden en eet smakelijk!

Tips

Glutenvrij: vervang de couscous door quinoa
Lactosevrij/veganistisch: vervang de feta door Griekse kaas van bijvoorbeeld Violife 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish