Bananenbrood met yoghurt en walnoten

Zachte bananenbrood gemaakt met yoghurt
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd20 min
Kooktijd1 uur
Totale tijd1 uur 20 min
Gang: Snack
Keuken: French
Hoeveelheid 25 plakken

Ingredienten

  • 300 gram bloem
  • 150 gram honing
  • 125 gram olijfolie extra om in te vetten
  • 100 gram walnoten
  • 80 gram yoghurt
  • 3 bananen
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 snufje zout
  • 1/2 theelepel kaneel

Benodigdheden

  • staafmixer
  • cakevorm 25 centimeter

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de bakvorm in met een beetje olijfolie
  • Meng de olijfolie met de honing en roer goed door, tot het romig begint te worden. Voeg daarna een voor een de eieren toe en blijf goed doormixen
  • Doe de yoghurt, banaan en de vanille extract in een hoge kom en pureer met de staafmixer tot een geheel en voeg dit daarna bij het beslag. Roer goed door tot een samenhangend geheel
  • Voeg vervolgens de bloem, zout, baking soda en kaneel toe en klop het tot een luchtig beslag
  • Hak de walnoten grof en spatel door het beslag
  • Schenk het beslag in de cakevorm. Bak het brood in circa 60 minuten goudbruin in het midden van de oven.

Tips

Glutenvrij: vervang de bloem door glutenvrij meel
Veganistisch: voeg een extra banaan toe en laat de eieren weg en de honing voor suiker of 100 milliliter ahorn syroop

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish