Gehaktballen
Er gaat niets boven een lekkere gehaktbal op zijn tijd! Glutenvrij | Lactosevrij
Hoeveelheid 5 stuks
Ingredienten
- 500 gram half om half gehakt
- 200 milliliter water
- 100 gram paneermeel
- 50 gram roomboter klein beetje extra
- 50 gram gebakken uitjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 1 eetlepel paprika poeder
- 1 ui
- 1 ei
- 1 runderbouillonblokje
Bereidingswijze
- Schil de ui en snijd de ui fijn. Pel de knoflook en pers de knoflook uit. Doe een beetje boter in een pan en bak de ui lichtbruin. Voeg daarna de knoflook toe. Bak even aan en haal daarna uit de pan en doe in een kom
- Voeg in de kom het gehakt, zout, peper, mosterd, paprikapoeder, sojasaus en het ei toe en meng het geheel tot een grote bal. Verdeel vervolgens het gehakt in vijf gelijke delen. Of als je kleinere gehaktballetjes wilt, in kleinere porties
- Doe de boter in de pan en bak de gehaktballen rondom goudbruin. Kook ondertussen in een pan of waterkoker het water en voeg daarna het bouillonblokje toe. Als de gehaktballen rondom bruin zijn, voeg dan de bouillon toe en laat de gehaktballen op laag vuur circa 20 minuten sudderen. Draai de gehaktballen halverwege om
- Als de gehaktballen klaar zijn, haal ze dan uit de pan. Verhoog het vuur onder de pan en laat het vocht indikken tot een saus. Serveer de gehaktballen met de saus en de gebakken uitjes. Om je vingers bij af te likken!
Tips
Glutenvrij: vervang het paneermeel door glutenvrije paneermeel van bijvoorbeeld Vitabella