Tiramisu

Een van de lekkerste toetjes die er bestaat. Een heerlijk Italiaans toetje op basis van koffie
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd5 min
Kooktijd15 min
Totale tijd20 min
Gang: Dessert
Keuken: Italian
Hoeveelheid 4 personen

Ingredienten

  • 125 gram mascarpone
  • 125 milliliter slagroom
  • 100 gram lange vingers
  • 100 gram suiker
  • 1 kop sterke koffie
  • 1 theelepel cacao poeder
  • 1 eigeel

Benodigdheden

  • ovenschaal

Bereidingswijze

  • Zet een sterk kopje koffie
  • Leg de lange vingers op de bodem van een ovenschaal en schenk hierover de koffie. Laat de lange vingers sompig worden met koffie
  • Klop de slagroom met de suiker stijf in een kom, totdat je de kom op zijn kop kan houden en er geen slagroom verschuift. Voeg vervolgens het eigeel en de mascarpone toe. Spatel het geheel door elkaar tot een geheel
  • Schep het mascarpone mengsel over de lange vingers en strijk glad. Zet de tiramisu in de koelkast en laat minimaal een uur opstijven
  • Bestrooi voor het serveren de tiramisu met de cacao en geniet!
    Tiramisu

Tips

Glutenvrij: vervang de lange vingers door glutenvrije lange vingers van bijvoorbeeld Schär 
Lactosevrij: vervang de slagroom door lactosevrije slagroom van bijvoorbeeld MinusL en de mascarpone lactosevrije roomkaas van bijvoorbeeld Arla
Veganistisch: vervang de lange vingers door veganistische digestives van bijvoorbeeld Schär. Vervang de slagroom en de mascarpone door 400 milliliter kokosmelk. Haal de kokosroom uit de melk (het dikke gedeelte) en mix dit luchtig met een mixer

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish