Een van de lekkerste toetjes die er bestaat. Een heerlijk Italiaans toetje op basis van koffieGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd5min
Kooktijd15min
Totale tijd20min
Gang: Dessert
Keuken: Italian
Hoeveelheid 4personen
Ingredienten
125grammascarpone
125milliliterslagroom
100gramlange vingers
100gramsuiker
1kopsterke koffie
1theelepelcacao poeder
1eigeel
Benodigdheden
ovenschaal
Bereidingswijze
Zet een sterk kopje koffie
Leg de lange vingers op de bodem van een ovenschaal en schenk hierover de koffie. Laat de lange vingers sompig worden met koffie
Klop de slagroom met de suiker stijf in een kom, totdat je de kom op zijn kop kan houden en er geen slagroom verschuift. Voeg vervolgens het eigeel en de mascarpone toe. Spatel het geheel door elkaar tot een geheel
Schep het mascarpone mengsel over de lange vingers en strijk glad. Zet de tiramisu in de koelkast en laat minimaal een uur opstijven
Bestrooi voor het serveren de tiramisu met de cacao en geniet!
Tips
Glutenvrij: vervang de lange vingers door glutenvrije lange vingers van bijvoorbeeld Schär Lactosevrij: vervang de slagroom door lactosevrije slagroom van bijvoorbeeld MinusL en de mascarpone lactosevrije roomkaas van bijvoorbeeld ArlaVeganistisch: vervang de lange vingers door veganistische digestives van bijvoorbeeld Schär. Vervang de slagroom en de mascarpone door 400 milliliter kokosmelk. Haal de kokosroom uit de melk (het dikke gedeelte) en mix dit luchtig met een mixer