Kwarkbrood

Spelt kwarkbrood met vruchten en noten
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10 min
Kooktijd1 uur
Totale tijd1 uur 10 min
Gang: Breakfast
Hoeveelheid 12 plakjes

Ingredienten

  • 300 gram volkoren spelt meel
  • 300 gram kwark
  • 75 gram abrikozen
  • 75 gram cranberries
  • 75 gram amandelen
  • 50 gram honing
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • 1 snufje zout
  • 1 appel

Benodigdheden

  • bakpapier

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
  • Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel en de abrikoos in kleine stukje en hak de amandelen door het midden
  • Meng in een kom de kwark, het meel, zout en koekkruiden tot een deeg. Voeg vervolgens het fruit en de noten toe en meng tot deze over het deeg zijn verdeeld
    Kwarkbrood
  • Keer de kom om op de bakplaat en vorm een bol van het deeg. Maak hiervoor je handen even nat zodat het deeg niet aan je handen plakt. Plaats het brood in het midden van de oven en bak het brood in 60 minuten goudbruin. Laat het brood helemaal afkoelen voordat je het aansnijd. Lekker met een beetje gezouten boter.
    Kwarkbrood

Tips

Glutenvrij: vervang de speltmeel door boekweitmeel
Lactosevrij: vervang de kwark door lactosevrije kwark van bijvoorbeeld Arla
Veganistisch: vervang de honing door suiker of ahorn siroop

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish