Kwarkbrood
Spelt kwarkbrood met vruchten en notenGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 12 plakjes
Ingredienten
- 300 gram volkoren spelt meel
- 300 gram kwark
- 75 gram abrikozen
- 75 gram cranberries
- 75 gram amandelen
- 50 gram honing
- 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
- 1 snufje zout
- 1 appel
Benodigdheden
- bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
- Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel en de abrikoos in kleine stukje en hak de amandelen door het midden
- Meng in een kom de kwark, het meel, zout en koekkruiden tot een deeg. Voeg vervolgens het fruit en de noten toe en meng tot deze over het deeg zijn verdeeld
- Keer de kom om op de bakplaat en vorm een bol van het deeg. Maak hiervoor je handen even nat zodat het deeg niet aan je handen plakt. Plaats het brood in het midden van de oven en bak het brood in 60 minuten goudbruin. Laat het brood helemaal afkoelen voordat je het aansnijd. Lekker met een beetje gezouten boter.
Tips
Glutenvrij: vervang de speltmeel door boekweitmeel
Lactosevrij: vervang de kwark door lactosevrije kwark van bijvoorbeeld Arla
Veganistisch: vervang de honing door suiker of ahorn siroop