Spelt kwarkbrood met vruchten en notenGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd1uur
Totale tijd1uur10min
Gang: Breakfast
Hoeveelheid 12plakjes
Ingredienten
300gramvolkoren spelt meel
300gramkwark
75gramabrikozen
75gramcranberries
75gramamandelen
50gramhoning
1eetlepel koek- en speculaaskruiden
1snufje zout
1appel
Benodigdheden
bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel en de abrikoos in kleine stukje en hak de amandelen door het midden
Meng in een kom de kwark, het meel, zout en koekkruiden tot een deeg. Voeg vervolgens het fruit en de noten toe en meng tot deze over het deeg zijn verdeeld
Keer de kom om op de bakplaat en vorm een bol van het deeg. Maak hiervoor je handen even nat zodat het deeg niet aan je handen plakt. Plaats het brood in het midden van de oven en bak het brood in 60 minuten goudbruin. Laat het brood helemaal afkoelen voordat je het aansnijd. Lekker met een beetje gezouten boter.
Tips
Glutenvrij: vervang de speltmeel door boekweitmeelLactosevrij: vervang de kwark door lactosevrije kwark van bijvoorbeeld ArlaVeganistisch: vervang de honing door suiker of ahorn siroop