Bieten quiche met geitenkaas
Bietenquiche met geitenkaas en balsamicoGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetrisch | Veganistisch
Hoeveelheid 6 personen
Ingredienten
- 500 gram voorgekookte bieten
- 150 gram zachte geitenkaas
- 125 milliliter room
- 6 plakjes bladerdeeg
- 4 eetlepels balssamicoazijn
- 4 eieren
- 2 rode uien
- 1 eetlepel olijfolie extra om in te vetten
- 1 snufje zout en peper
Benodigdheden
- springvorm circa 26 centimeter
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 210 graden en vet de springvorm in met olijfolie
- Snijd de bieten in plakjes en de uien in ringen en doe ze in een pan met een beetje olijfolie. Bak de groenten circa 5 minuten en voeg dan de balsamicoazijn toe
- Meng in een kom de eiren met de room, zout en peper en zet even apart
- Bedek de springvorm met het bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem. Verdeel het bieten en uienmengsel over het bladerdeeg. Verkruimel de geitenkaas over de bieten en schenk het eimengsel er gelijkmatig over. Plaats de springvorm in het midden van de oven en bak de quiche in circa 35 minuten goudbruin.
Tips
Glutenvrij: vervang het bladerdeeg door glutenvrij bladerdeeg van bijvoorbeeld Schär
Lactosevrij: vervang de room door lactosevrije room van en de geitenkaas door lactosevrije kaas van bijvoorbeeld MinusL of plantaardige room van bijvoorbeeld Alpro
Veganistisch: vervang de geitenkaas en eieren door 200 gram tofu. Mix in een keukenmachine de tofu en de balsamico tot een gladde massa. Mix hierdoor de ui en de bieten en verdeel over de springvorm. Bak af in 20 minuten.