Bietenquiche met geitenkaas en balsamicoGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetrisch | Veganistisch
Bereidingstijd20min
Kooktijd45min
Totale tijd1uur5min
Gang: Main Course
Keuken: French
Hoeveelheid 6personen
Ingredienten
500gramvoorgekookte bieten
150gramzachte geitenkaas
125milliliterroom
6plakjesbladerdeeg
4eetlepelsbalssamicoazijn
4eieren
2rode uien
1eetlepelolijfolieextra om in te vetten
1snufjezout en peper
Benodigdheden
springvormcirca 26 centimeter
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 210 graden en vet de springvorm in met olijfolie
Snijd de bieten in plakjes en de uien in ringen en doe ze in een pan met een beetje olijfolie. Bak de groenten circa 5 minuten en voeg dan de balsamicoazijn toe
Meng in een kom de eiren met de room, zout en peper en zet even apart
Bedek de springvorm met het bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem. Verdeel het bieten en uienmengsel over het bladerdeeg. Verkruimel de geitenkaas over de bieten en schenk het eimengsel er gelijkmatig over. Plaats de springvorm in het midden van de oven en bak de quiche in circa 35 minuten goudbruin.
Tips
Glutenvrij: vervang het bladerdeeg door glutenvrij bladerdeeg van bijvoorbeeld SchärLactosevrij: vervang de room door lactosevrije room van en de geitenkaas door lactosevrije kaas van bijvoorbeeld MinusL of plantaardige room van bijvoorbeeld AlproVeganistisch: vervang de geitenkaas en eieren door 200 gram tofu. Mix in een keukenmachine de tofu en de balsamico tot een gladde massa. Mix hierdoor de ui en de bieten en verdeel over de springvorm. Bak af in 20 minuten.