Zalmtartaar met avocado saus
Fris, licht en romig! Chique gerechtje, voor elke gelegenheid.Glutenvrij | Lactosevrij
Hoeveelheid 4 personen
Ingredienten
- 400 gram rauwe zalm
- 200 milliliter crème fraiche
- 2 tomaten
- 2 avocados
- 1 snufje zout & peper naar smaak
- 1 grote ui
- 1 citroen
Benodigdheden
- blender of staafmixer
Bereidingswijze
- Snijd de zalm in blokjes van circa 1x1 cm en doe deze in een kom
- Snijd de ui fijn en voeg deze toe aan de zalm
- Snijd de tomaten door de helft en verwijder de pitjes. Snijd vervolgens de tomaten in kleine blokjes en voeg deze toe aan de zalm.
- Boen de citroen schoon en rasp de schil. Voeg de citroenrasp toe aan de zalm
- Pers de rest van de citroen uit en voeg de citroensap toe aan de zalm.
- Roer het geheel door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe
- Haal het vruchtvlees uit de avocado en stop deze in een blender. Voeg hier het de crème fraiche en een beetje zout en peper naar smaak aan toe en mix het geheel tot een gladde saus
- Doe 2 eetlepels van de avocadosaus op het bord en daarboven een torentje van ongeveer 3 eetlepels van de zalmtartaar.
Tips
Lactosevrij: vervang de crème fraîche door lactosevrije crème fraîche van bijvoorbeeld het merk MinusL (Albert Heijn)
Vegetarisch: vervang de zalm voor pompoenstukjes, kook deze eerst even gaar
Veganistisch: zie vegetarisch en vervang de crème fraîche door plantaardige yoghurt zonder smaakje