Fris, licht en romig! Chique gerechtje, voor elke gelegenheid.Glutenvrij | Lactosevrij
Bereidingstijd25min
Totale tijd25min
Gang: Appetizer
Hoeveelheid 4personen
Ingredienten
400 gramrauwe zalm
200millilitercrème fraiche
2tomaten
2avocados
1snufjezout & peper naar smaak
1grote ui
1citroen
Benodigdheden
blender of staafmixer
Bereidingswijze
Snijd de zalm in blokjes van circa 1x1 cm en doe deze in een kom
Snijd de ui fijn en voeg deze toe aan de zalm
Snijd de tomaten door de helft en verwijder de pitjes. Snijd vervolgens de tomaten in kleine blokjes en voeg deze toe aan de zalm.
Boen de citroen schoon en rasp de schil. Voeg de citroenrasp toe aan de zalm
Pers de rest van de citroen uit en voeg de citroensap toe aan de zalm.
Roer het geheel door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe
Haal het vruchtvlees uit de avocado en stop deze in een blender. Voeg hier het de crème fraiche en een beetje zout en peper naar smaak aan toe en mix het geheel tot een gladde saus
Doe 2 eetlepels van de avocadosaus op het bord en daarboven een torentje van ongeveer 3 eetlepels van de zalmtartaar.
Tips
Lactosevrij: vervang de crème fraîche door lactosevrije crème fraîche van bijvoorbeeld het merk MinusL (Albert Heijn) Vegetarisch: vervang de zalm voor pompoenstukjes, kook deze eerst even gaarVeganistisch: zie vegetarisch en vervang de crème fraîche door plantaardige yoghurt zonder smaakje