Plukbrood met brie en spek
Plukbrood ook wel borrelbrood genoemd. Met spek, brie, rozijnen en hazelnotenGlutenvrij
Hoeveelheid 6 personen
Ingredienten
- 350 gram brie
- 100 milliliter olijfolie
- 40 gram hazelnoten
- 30 gram rozijnen
- 20 plakjes ontbijtspek
- 15 gram verse peterselie
- 1 rond brood naar keuzen circa 400 gram
Benodigdheden
- aluminiumfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Week de rozijnen even in water tot ze zacht zijn en dep ze daarna droog
- Snijd de peterselie fijn en mix het met de olijfolie
- Snijd het brood in, in blokjes van circa 2 centimeter. Snijd door tot circa een centimeter onder de bodem van het brood
- Snijd de brie ik plakjes en vervolgens in stukjes van 2 centimeter. Snijd de spek in stukjes van 4 centimeter. Verdeel de brie en de spek tussen de blokjes van het brood
- Besmeer het brood met het olie/peterseliemengsel. Hak de hazelnoten in grove stukken en verdeel ze samen met de rozijnen over het brood
- Verpak het brood in het aluminiumfolie en plaats het brood in het midden van de oven en bak circa 15 minuten. Haal hierna het aluminiumfolie van het brood en bak het brood vervolgens nog 10 minuten in de oven. Iedereen kan een stukje paken!
Tips
Dit recept kan glutenvrij, je dient hiervoor dan echter zelf een glutenvrij rond brood voor te bakken