Plukbrood met brie en spek

Plukbrood ook wel borrelbrood genoemd. Met spek, brie, rozijnen en hazelnoten
Glutenvrij
Bereidingstijd20 min
Kooktijd25 min
Totale tijd45 min
Gang: Snack
Hoeveelheid 6 personen

Ingredienten

  • 350 gram brie
  • 100 milliliter olijfolie
  • 40 gram hazelnoten
  • 30 gram rozijnen
  • 20 plakjes ontbijtspek
  • 15 gram verse peterselie
  • 1 rond brood naar keuzen circa 400 gram

Benodigdheden

  • aluminiumfolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Week de rozijnen even in water tot ze zacht zijn en dep ze daarna droog
  • Snijd de peterselie fijn en mix het met de olijfolie
  • Snijd het brood in, in blokjes van circa 2 centimeter. Snijd door tot circa een centimeter onder de bodem van het brood 
  • Snijd de brie ik plakjes en vervolgens in stukjes van 2 centimeter. Snijd de spek in stukjes van 4 centimeter. Verdeel de brie en de spek tussen de blokjes van het brood
  • Besmeer het brood met het olie/peterseliemengsel. Hak de hazelnoten in grove stukken en verdeel ze samen met de rozijnen over het brood
    Plukbrood
  • Verpak het brood in het aluminiumfolie en plaats het brood in het midden van de oven en bak circa 15 minuten. Haal hierna het aluminiumfolie van het brood en bak het brood vervolgens nog 10 minuten in de oven. Iedereen kan een stukje paken!

Tips

Dit recept kan glutenvrij, je dient hiervoor dan echter zelf een glutenvrij rond brood voor te bakken

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish