Plukbrood ook wel borrelbrood genoemd. Met spek, brie, rozijnen en hazelnotenGlutenvrij
Bereidingstijd20min
Kooktijd25min
Totale tijd45min
Gang: Snack
Hoeveelheid 6personen
Ingredienten
350grambrie
100milliliterolijfolie
40gramhazelnoten
30gramrozijnen
20plakjesontbijtspek
15gramverse peterselie
1rond brood naar keuzencirca 400 gram
Benodigdheden
aluminiumfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden
Week de rozijnen even in water tot ze zacht zijn en dep ze daarna droog
Snijd de peterselie fijn en mix het met de olijfolie
Snijd het brood in, in blokjes van circa 2 centimeter. Snijd door tot circa een centimeter onder de bodem van het brood
Snijd de brie ik plakjes en vervolgens in stukjes van 2 centimeter. Snijd de spek in stukjes van 4 centimeter. Verdeel de brie en de spek tussen de blokjes van het brood
Besmeer het brood met het olie/peterseliemengsel. Hak de hazelnoten in grove stukken en verdeel ze samen met de rozijnen over het brood
Verpak het brood in het aluminiumfolie en plaats het brood in het midden van de oven en bak circa 15 minuten. Haal hierna het aluminiumfolie van het brood en bak het brood vervolgens nog 10 minuten in de oven. Iedereen kan een stukje paken!
Tips
Dit recept kan glutenvrij, je dient hiervoor dan echter zelf een glutenvrij rond brood voor te bakken