Bloemkoolrijst salade met tonijn

Vullende maaltijdsalade van bloemkoolrijst salade met tonijn
Glutenvrij | Lactosevrij
Bereidingstijd20 min
Kooktijd10 min
Totale tijd30 min
Gang: Salad
Hoeveelheid 4 personen

Ingredienten

  • 300 gram bloemkoolrijst of 1 bloemkool
  • 300 gram verse tonijn
  • 5 eetlepels rijstazijn
  • 5 gram zwarte sesamzaadjes
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 2 avocado's
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 komkommer

Benodigdheden

  • schone theedoek

Bereidingswijze

  • Indien je een hele bloemkool hebt, doe dan eerst de bloemkool in een keukenmachine en maal deze fijn.
  • Doe de bloemkoolrijst (zonder olie of boter) in een koekenpan en bak lichtjes aan.
  • Doe de bloemkoolrijst in een schone theedoek en knijp het vocht uit de bloemkool. Doe de bloemkool vervolgens in een kom
  • Snijd de komkommer en avocado in blokjes en voeg dit bij de bloemkool
  • Voeg bij de bloemkool de 3 volle eetlepels yoghurt, de azijn en meng het geheel zodat het een beetje plakkerig wordt
  • Verdeel de tonijn in 4 gelijke stukken (circa 75 gram pp). Bak de tonijn in de olijfolie en sojasaus heel kort aan beide kanten zodat de tonijn verkleurt, maar wel rood blijft van binnen
  • Verdeel de bloemkoolsalade over 4 borden en leg daarop de stukjes tonijn. Bestrooi met een beetje zwarte sesamzaadjes. 

Tips

Lactosevrij: vervang de yoghurt door plantaardige yoghurt van bijvoorbeeld Arla

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish