Zoete aardappel snack met yoghurtsaus
Super lekkere snack om te delen en heel gezond! Geroosterde zoete aardappel blokjes met yoghurtsausGlutenvrij | lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 4 personen
Ingredienten
- 400 gram zoete aardappels
- 100 gram Griekse yoghurt
- 2 eetlepels geraspte grana padano kaas
- 1 scheut zonnebloemolie
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
Benodigdheden
- bakplaat
- bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 230 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
- Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van circa 1x1 centimeter
- Doe de aardappelblokjes in een kom. Doe een flinke scheut zonnebloemolie erbij en vervolgens alle kruiden. Roer door elkaar zodat de kruiden goed over de aardappels wordt verdeeld
- Doe de aardappelblokjes op de bakplaat en bak in circa 30 minuten in het midden van de oven. Hussel halverwege de tijd even door. Let op dat ze niet te zwart worden
- Meng ondertussen in een kommetje de yoghurt met de kaas
- Als de aardappelblokjes klaar zijn, serveer dan op een bord met de saus erbij. Dippen maar!
Tips
Tip: Maak het jezelf gemakkelijk en koop kant en klare zoete aardappelblokjesÂ
Lactosevrij / Veganistisch: vervang de yoghurt door soja yoghurt en de kaas door Violife prosociano wedge en rasp deze fijn