Volkoren bananenwafels met griekse yoghurt en walnoten
Heaven on earth! Gezond, super lekker en gewoon zoals het is! Wat wil je nog meer?Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd20min
Totale tijd30min
Gang: Breakfast
Keuken: American
Hoeveelheid 4personen
Ingredienten
350gramvolkoren bloemof speltbloem
350millilitermelk
100gramwalnoten
8eetlepelsyoghurt0% vet
2eetlepelshoning
2bananen
1theelepelvanille extract
1snufjezout
olijfolieom in te vetten
Benodigdheden
wafelijzer
staafmixer of blender
Bereidingswijze
Schil de bananen en pureer de bananen in een kom met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg vervolgens de bloem, melk en vanille extract toe en meng tot een luchtig geheel
Verwarm het wafelijzer en smeer in met olijfolie (je kan hiervoor ook bakspray gebruiken)
Schenk een deel van het beslag in het wafelijzer (niet helemaal vol want het zet nog uit). Bak de wafels in circa 5 minuten goudbruin
Meng in een kommetje de yoghurt met de honing. Snijd de walnoten in grove stukken
Leg twee wafels op een bordje, schenk hierover twee eetlepels van de honingyoghurt en garneer met walnoten. Smullen!!
Tips
Glutenvrij: vervang de bloem door boekweitmeelLactosevrij: vervang de melk door plantaardige melk. In dit gerecht is amandelmelk erg lekker. Vervang de yoghurt door naturel plantaardige yoghurt Veganistisch: vervang de honing door ahornsiroopÂ