Chips, in dit geval van truffelaardappels, maar kan met elke aardappelGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd20min
Totale tijd30min
Gang: Snack
Hoeveelheid 1schaaltje
Ingredienten
8aardappels (truffelaardappels)
3eetlepelsolijfolie
1theelepelzout
Benodigdheden
rasp
bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden en bedek de bakplaat met bakpapier
Was de aardappels grondig zodat al het zand van de aardappels af is. Rasp of snijd vervolgens aardappels in dunne plakjes van circa 1 millimeter dik. Doe alle aardappelplakjes in een kom
Doe bij de aardappelschijfjes de olijfolie en het zout en meng alles door elkaar tot de olijfolie over alle schijfjes is verdeeld.
Leg de schijfjes naast elkaar op de bakplaat, zorg dat de schijfjes niet over elkaar liggen, anders worden ze niet goed knapperig. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de schijfjes in circa 20 minuten knapperig