Zachte stoofperen gestoofd in witte wijn, weer eens wat anders, maar net zo lekker!Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd15min
Kooktijd1uur
Totale tijd1uur15min
Gang: Dessert
Hoeveelheid 4personen
Ingredienten
500milliliterwitte wijnchardonnay
50gramsuiker
4stukjeskruidnagel
2stukjessteranijs
1kaneelstokje
1kiloGieser Wildeman stoofperen
Bereidingswijze
Schil de stoofperen en laat de steeltjes eraan zitten. Zet vervolgens de peren in een pan met de steeltjes omhoog
Doe de wijn, suiker, kruidnagel, steranijs en de kaneel in de pan en vul aan met water tot de stoofpeertjes tot het steeltje onder wijn/water staan
Breng het geheel aan de kook en laat het daarna circa 1 uur op laag vuur doorkoken
Schenk daarna het stoofvocht af (niet weggooien) en serveer warm of koud
Tips
Lekker met vanille ijs, kaneelijs of roomsausHeb je stoofpeertjes over? Bewaar ze dan in het stoofvocht in een afgesloten pot of bakje in de koelkastHet afgegoten stoofvocht kun je goed gebruiken voor een van de volgende receptjes: