Winters gerecht en vult goed. Een aardappel stamppot met boerenkool, jus en rookworst. Vegetarisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd20min
Totale tijd30min
Gang: Main Course
Hoeveelheid 4
Ingredienten
800gramkruimige aardappelen
500gramboerenkool
2zakjejachtsausKnorr
1rookworstof 2, naar eigen hoeveelheid
Benodigdheden
stoompanniet noodzakelijk
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken en doe ze in de pan. Vul de pan met ruim water. Zet boven op de pan de stoompan met daarin de boerenkool en de rookworst (zonder verpakking). Breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten koken
Heb je geen stoompan, kook dan de boerenkool en de rookworst in verpakking mee met de aardappelen. Kook het geheel in 20 minuten gaar
Giet na 20 minuten het water af en voeg indien je een stoompan hebt, de boerenkool bij de aardappelen.
Maak de saus volgens de verpakking van Knorr. Doe de helft van de saus bij de aardappelen en de boerenkool, bewaar de andere helft. Pureer de aardappelen, de boerenkool en de saus tot een geheel
Verdeel de boerenkool over 4 borden en schep met een juslepel in het midden van de boerenkoolstamppot een kuiltje met jus. Snijd de rookworst naar eigen hoeveelheid in stukken en leg deze bij de stamppot. Smullen maar!
Tips
Vegetarisch: laat de rookworst weg of vervang die voor de vegetarische rookworst van bijvoorbeeld Unox en vervang de jachtsaus door stamppot jus van bijvoorbeeld Maggi.