Knapperig van buiten, zacht van binnen. Makkelijk, snel en erg lekker! Kokos makronen. Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd15min
Totale tijd25min
Gang: Snack
Hoeveelheid 12stuks
Ingredienten
120gramgeraspte kokos
75gramsuikerook te vervangen voor 3 eetlepel honing
3eiwit van een ei
Benodigdheden
bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden en leg het bakpapier op de bakplaat
Split het eigeel van het eiwit en doe het eiwit in een vetvrije kom
Klop de eiwitten bijna stijf. Suiker: Voeg halverwege de suiker toe en klop het geheel stijf. Dit kun je zien door de kom onderste boven te houden zonder dat het mengsel eruit valt.Honing: laat de honing in een pannetje warm/vloeibaarder worden. Breng het niet aan de kook. Spatel daarna de honing door het eiwit.
Spatel rustig de kokos door het eiwit beslag
Maak met twee eetlepels of een ijsschep bolletjes op de bakplaat
Bak de kokosmakronen in circa 15 minuten goudbruin.
Tips
Ook lekker: een klein beetje citroenrasp door het beslag doen of nadat de kokosmakronen uit de oven zijn gekomen ze te besprenkelen met gesmolten chocolade.Om de honing gemakkelijk van de lepel te laten afglijden, smeer de lepel eerst even in met een klein beetje olijfolie.Veganistisch: vervang het eiwit door 75 milliliter sap van kikkererwten en die op te kloppen tot schuim