Petit four van bitterkoekjes met witte chocolade crème
Petit fourtje van bitterkoekjes met witte chocolade crème en roze muisjes. Uiteraard ook mogelijk met blauwe muisjes of andere topping.Glutenvrij | Vegetarisch | Veganistisch
Bereidingstijd10min
Kooktijd20min
wachten30min
Totale tijd1uur
Gang: Snack
Keuken: French
Hoeveelheid 20stuks
Ingredienten
250grambitterkoekjes
200gramwitte chocolade
180gramboterkamertemperatuur
150milliliter melk
50grammuisjes of andere topping
20grampoedersuiker
15gramcustard poeder
1zakjevanillesuiker
Benodigdheden
spuitzak
Bereidingswijze
Meng in een bakje twee eetlepels melk met de custard poeder tot een egaal mengsel. Verwarm de overige melk in een pannetje op laag vuur en voeg de vanille suiker en het custard mengsel toe. Let op dat de melk niet gaat koken! Blijf roeren tot het mengsel is ingedikt. Laat vervolgens het mengsel even afkoelen
Meng in een kom de boter en de poedersuiker tot een glad mengsel en voeg daarna de custard toe en meng nogmaals tot het een geheel wordt
Vul de spuitzak met het custard mengsel en spuit bolletjes op de bitterkoekjes. Plaats vervolgens de koekjes een half uur in de koelkast om op te stijven
Smelt ondertussen de chocola au bain marie. Zet hiervoor een pannetje met water op het vuur met daarin een kleiner pannetje met de chocola. Laat de chocolade smelten. Doe in een bakje de muisjes of andere topping
Haal de bitterkoekjes met crème uit de koelkast en haal de crème topping door de chocolade en dip vervolgens in de muisjes. Als de chocolade hard is, kun je ze eten. Je kan ze ook in de koelkast bewaren, maar haal ze er tijdig uit want dan kan de crème nog zacht worden. Smullen maar!
Tips
Veganistisch: vervang de melk door amandelmelk. Er zijn echter weinig witte chocolades die vegan zijn, vervang dan de chocolade voor pure chocolade. Net zo lekker.