Een frisse tartaar van haring met radijs en avocado mousse Glutenvrij | Lactosevrij
Bereidingstijd10min
Kooktijd10min
Totale tijd20min
Gang: Appetizer
Keuken: French
Hoeveelheid 1portie
Ingredienten
4radijsjes
1eetlepelcrème fraiche
1snufjepeper
1haringschoongemaakt
1ui
1avocado
Benodigdheden
staafmixer
kookringniet noodzakelijk
Bereidingswijze
Schil de ui en snijd de ui in fijne stukjes
Was de radijsjes, verwijder de groene bladeren en snijd de radijsjes in kleine stukjes
Snijd de haring en kleine stukjes en meng de haring met de ui en de radijs in een bakje
Snijd de avocado door het midden en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees samen met de crème fraîche in een hoge kom en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met een beetje peper
Leg het avocado mengsel op het bord en leg daarop de tartaar. Dit kan mooi met een kookring. Eetse!
Tips
Lactosevrij: vervang de crème fraîche voor lactosevrije roomkaas van bijvoorbeeld Arla