Witte chocolade soufflé
Chocolade cake met zachte vullingGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 4 personen
Ingredienten
- 200 gram witte chocolade
- 150 gram boter
- 60 gram bloem
- 25 gram suiker
- 4 eieren
Benodigdheden
- 4 soufflé bakjes / koffie kopjes / bakjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden,. Vet de vormpjes (of koffie kopjes) in
met boter en bestuif ze daarna bloem - Breek of hak de chocolade in kleine stukken en smelt de chocolade au bain marie of voorzichtig in de magnetron
- Smelt in een andere pan of in de magnetron de boter
- Klop de eieren in een kom luchtig en tot het is verdubbeld in massa. Voeg
vervolgens beetje bij beetje de suiker toe en blijf kloppen tot de suiker goed
is opgenomen - Spatel vervolgens voorzichtig de bloem door het eimengsel. Spatel daarna
beetje bij beetje de chocolade er doorheen tot alles een geheel is - Voeg vervolgens voorzichtig de boter er doorheen en als laatste de witte chocolade
- Verdeel het beslag over de bakjes en plaats ze in het midden van de oven.
Bak de cakejes af in circa 8-10 minuten. 8 minuten voor een kleiner bakje, 10
minuten voor een groter bakje - Als ze uit de oven komen zet dan een bordje op
het vormpje en keer daarna om zodat het cakeje uit het vormpje komt. De magic komt als je de cakejes doorsnijd. Smullen!
Tips
Lekker met rood fruit
Glutenvrij: vervang de bloem door glutenvrije zelfrijzend bakmeel
Lactosevrij: vervang de boter door plantaardige boter
Veganistisch: zie lactosevrij en vervang de eieren door het sap van kikkererwten. Neem
hiervoor een blik van 350 gram kikkererwten. Schenk het sap daarvan in een kom en klop het sap tot het een dikke schuim is.
hiervoor een blik van 350 gram kikkererwten. Schenk het sap daarvan in een kom en klop het sap tot het een dikke schuim is.