Oranjekoek

Oranjekoek, eigenlijk niet echt oranje
Glutenvrij |Lactosevrij | Vegetarisch
Bereidingstijd30 min
Kooktijd30 min
wachten30 min
Totale tijd1 uur 30 min
Gang: Snack
Hoeveelheid 16 stuks

Ingredienten

  • 350 gram bloem
  • 350 gram suiker
  • 150 gram amandelmeel
  • 100 gram poedersuiker
  • 50 milliliter water
  • 30 gram roomboter
  • 2 theelepels anijspoeder
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel wortelsap
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 sinaasappels
  • 1/2 citroen

Benodigdheden

  • bakpapier
  • vierkante bakvorm circa 20x20 centimeter

Bereidingswijze

  • Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil fijn. Doe 200 gram suiker, 1 ei, de bloem, boter, anijspoeder, zout, bakpoeder in een kom en kneed tot een deeg. Laat het deeg circa 30 minuten rusten in de koelkast
  • Maak ondertussen het amandelspijs. Meng hiervoor 150 gram suiker met het amandelmeel en de helft van 1 ei tot spijs
    amandelspijs
  • Verwarm de oven voor op 165 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier
  • Verdeel het deeg in twee delen. Bestrooi je werkblad met bloem en rol met een deegroller het de twee delen deeg beide tot circa een halve centimeter dikte. Doe ditzelfde met het spijs. Leg vervolgens eerst een laag deeg in de bakvorm, vervolgens een laag spijs en sluit weer af met een laag deeg. Bak de koek in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar
  • Meng de wortelsap met de poedersuiker. Wacht tot de koek is afgekoeld en verdeel vervolgens het glazuur over de koek heen. Snijd vervolgens de koek in 16 gelijke stukken. Smullen maar!

Tips

Glutenvrij: vervang de bloem door glutenvrij meel

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish