Lemon curd / citroenjam

Frisse lemon curd/ citroenjam 
Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch
Bereidingstijd10 min
Kooktijd5 min
Totale tijd15 min
Hoeveelheid 100 gram

Ingredienten

  • 100 gram suiker
  • 60 gram boter
  • 1 eigeel
  • 1 citroen

Bereidingswijze

  • Boen de citroen schoon en rasp de schil van de citroen. Zet het citroenrasp even apart. Snijd vervolgens de citroen door het midden en pers het sap uit in een pannetje
  • Voeg bij het pannetje de suiker en de boter. Zet het pannetje op middelhoog vuur en roer tot de boter is gesmolten en de suiker is opgenomen. Voeg het eigeel toe en roer totdat het een dikke saus is geworden. Voeg daarna de citroenrasp toe en roer nog even door. Doe de jam in een klein potje en laat afkoelen. Daarna heerlijk voor op brood, taartjes of cakejes. 

Tips

Lactosevrij: vervang de boter door plantaardige boter

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish