Courgettepasta met zalm

Pasta van courgette met zalm
Glutenvrij | Lactosevrij
Bereidingstijd10 min
Kooktijd10 min
Totale tijd20 min
Gang: Main Course
Hoeveelheid 2 personen

Ingredienten

  • 300 gram zalm
  • 200 gram crème fraiche
  • 20 gram pijnboompitjes
  • 1 ui
  • 1 snufje zout & peper
  • 1 courgette
  • 1 citroen
  • olijfolie om te bakken

Benodigdheden

  • spiraalrasp of rasp

Bereidingswijze

  • Rasp de courgette met een spiraalrasp of gewone rasp
  • Breng een liter water met een beetje zout aan de kook en voeg de courgette toe. Kook de courgette pasta circa 5 minuten
  • Snijd de zalm in twee moten van circa 150 gram per stuk. Strooi vervolgens een beetje zout en peper over de zalm en bak de zalm in olijfolie circa 4 minuten aan iedere zijde op middelhoog vuur. Afhankelijk van de dikte van de zalm moet je de zalm iets langer of korter bakken. Let erop dat het midden van de zalm niet te gaar wordt. Dan wordt je gerecht te droog
  • Snijd de ui in kleine blokjes. Doe een beetje olijfolie in de pan en bak de ui lichtbruin. Voeg de crème fraiche toe
  • Boen de citroen en rasp de schil en voeg dit bij de crème fraiche. Snijd vervolgens de citroen door en voeg de helft van de citroensap toe aan de creme fraiche. Voeg een beetje zout en peper toe en de saus is klaar
  • Bak in een pan zonder olie de pijnboompitjes goudbruin
  • Giet de courgette af en leg de courgettepasta op een bord. Schenk hierover de saus en leg vervolgens de zalm erop. Decoreer met de pijnboompitjes. Eetse!
    courgette met zalm

Tips

Lactosevrij: Vervang de creme fraiche door lactosevrije kookroom

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering




DutchEnglishFrenchSpanish