Zonder te kneden brood
Brood! Knapperig, luchtig en heel weinig moeite! Het kost wel een dagje tijd.Glutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch | Veganistisch
Hoeveelheid 1 brood
Ingredienten
- 450 gram volkoren speltbloem extra om te bestuiven
- 300 milliliter water
- 8 gram zout
- 3 gram gist
Benodigdheden
- gietijzeren pan
- bakpapier
- theedoek
Bereidingswijze
- Meng in een kom alle ingrediënten door elkaar en laat vervolgens minimaal 12 uur rijzen
- Na circa 12 uur kun je het deeg gaan gebruiken. Bestuif je werkblad met flink wat bloem. Het deeg is vrij nat. Stort vervolgens het deeg op je werkblad en bestuif het nogmaals met flink wat bloem. Vouw vervolgens het deeg met spatels een paar keer om tot de bloem grotendeels is opgenomen en maak er een bal van. Leg het deeg op het bakpapier en leg vervolgens een handdoek over het deeg en laat het nog 2 uur rijzen
- Verwarm de oven op 250 graden. Zet de pan met deksel in de oven en laat in circa 15 minuten de pan warm worden. Haal vervolgens de pan uit de oven. Let op! Deze is heet. Leg het bakpapier met het deeg in de pan in de pan en zet de deksel er op. Plaats de pan in het midden van de oven en bak voor circa 15 minuten
- Haal vervolgens de deksel van de pan en bak het brood nog circa 10 minuten tot de korst bruin wordt. Haal de pan uit de oven en laat het brood nog even afkoelen tot je het snijdt. Lekker met een beetje boter of hummus.
Tips
Glutenvrij: vervang de bloem door glutenvrij meel.