Volkoren koeken met witte chocolade en macadamianoten
Heerlijke koeken met witte chocolade en macadamianotenGlutenvrij | Lactosevrij | Vegetarisch
Hoeveelheid 8 stuks
Ingredienten
- 240 gram volkoren bloem
- 125 gram boter
- 100 gram suiker
- 50 gram witte chocolade
- 50 gram macadamianoten ongezout
- 2 eetlepels melk
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 zout zout
Bereidingswijze
- Hak de chocolade en de macadamianoten in kleine stukken. Het beste is ze in vieren te delen
- Meng in een kom met deeghaken de boter, bakpoeder, zout, bloem en de suiker tot een kruimelig deeg. Als het een goed kruimelig deeg is geworden voeg dan de melk, chocolade en de macadamianoten toe en kneed met de hand tot een grote bal. Het blijft redelijk kruimig deeg, dus het kan lastig zijn er een goede bal van te maken. Voeg dan nog een klein beetje melk toe.
- Rol de bal daarna tot een staaf van ongeveer 8 centimeter dik en circa 16 centimeter breed. Verpak de rol in vershoudfolie en leg het in de koelkast circa 30 minuten te rusten
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met het bakpapier
- Haal het deeg uit de koelkast en snijd in 8 gelijken plakken. Leg de rondjes op de bakplaat en druk nog een beetje aan. Houd circa 2 centimeter tussen de koeken vrij want ze zetten nog een beetje uit. Het deeg blijft een beetje kruimig waardoor het kan zijn dat de plakjes wat uit elkaar vallen. Duw ze dan weer bij elkaar
- Plaats de bakplaat in het midden van de oven bak de koeken in circa 20 minuten goudbruin. Laat daarna de koeken goed afkoelen. De koeken worden pas hard nadat ze zijn afgekoeld. Erg lekker met een glaasje melk!
Tips
Glutenvrij: vervang de volkorenmeel door glutenvrije zelfrijzend bakmeel
Lactosevrij: vervang de melk voor amandelmelk